Slavnosti piva Krušovice

Tradiční pivní slavnosti

Krušovice - pivovar

Sobota 17.9. od 12 do 22 hod. 

Slavnosti piva v Královském pivovaru Krušovice patří k nejvíce oblíbeným akcím tohoto typu a i letos milovníci kvalitního piva, dobrého jídla, zábavy a soutěží budou určitě spokojeni.

Program zahájí vrchní sládek a ředitel Královského pivovaru Krušovice Igor Mandryš, během  odpoledne pak sládek pivovaru Michal Havrda představí párování konkrétních druhů piva s jídlem, které se k nim perfektně hodí.

O hudbu a zábavu se postarají:

13:30 - 14:30 hod. - Falešná ozvěna

15:00 - 16:00 hod. - No Name

16:30 - 17:30 hod. - Lenka Dusilová a Baromantika

18:00 - 19:00 hod. - Matyas

19:30 - 20:30 hod. - Věra Špinarová

21:00 - 22:00 hod. - Argema

Organizátoři připravili i různé jednoduché, ale zábavné soutěže – mimo jiné třeba zvedání prázdného pivního sudu nad hlavu, stavění věže z pivních tácků atd. Výherce každé jednotlivé soutěže dostane  půllitr nazvaný Rudolf, všichni ostatní soutěžící pak získají odměnu za snahu v podobě tzv. pivenky na jedno pivo. Připraveny jsou i soutěže tzv. vědomostní, kdy například  V Královském přehledu budou soutěžící odpovídat na otázky týkající se pivovaru Krušovice a piva, v soutěži Královská poezie skládat básně nebo příběhů ze zadaných slov. Budou zde i soutěže pro rodiny, zaměřené na suroviny, z nichž se pivo vyrábí. Úkoly se budou plnit na šesti stanovištích, kde soutěžící získají po absolvování daného úkolu – např. lovení chmelových rybiček, skládání puzzle atd., potřebné razítko a až budou mít všechna, obdrží zajímavou cenu.

Slavnosti piva Krušovice jsou ale především o kvalitním pivu a dobrém jídle. Na čepu budou samozřejmě všechna krušovická piva včetně nefiltrované 12, která byla uvařena speciálně pro tuto akci. Letošní novinkou bude malý farmářský trh v dřevěných stáncích s dožínkovými klasy a chmelem, kde budou k dostání kvalitní potraviny od místních farmářů a pěstitelů. . Chybět nebude ani klasické „pivní“ občerstvení – klobásy, steaky, kuřata, langoše, palačinky atd.

Stejně jako v předchozích letech budou od 13:00 do 18:00 hodin probíhat exkurze do výrobních prostor pivovaru s odborným průvodcem.

Obrázek