Domácí vaření piva

Uvařte si vlastní originální pivo!

Homebrewing – domácí vaření piva – je stále víc oblíbené a některé postupy nejsou ani nijak složité.  Stačí vám základní vybavení, kvalitní suroviny a samozřejmě musíte mít i určité znalosti a trochu trpělivosti.

Obrázek

I když si v současnosti můžeme vychutnat mnohem více druhů piv, než dříve, vaří se domácí pivo stále více a z mnohých „domácích vařičů piva“ se nakonec stávají majitelé a provozovatelé úspěšných minipivovarů.

K domácí mu vaření piva potřebujete základní vybavení a znalosti. Mnoho potřeb budete mít doma, ostatní bez problémů seženete. Nejlepší je začínat s výrobou piva z koncentrátů. Je to jednoduché a také poměrně rychlé, svoje vlastní pivo ochutnáte poměrně brzy. Pak může následovat výroba piva ze sladových výtažků. Až budete mít dostatek zkušeností, určitě vyzkoušíte i vaření piva ze základních surovin téměř stejně, jako v profesionálním pivovaru, ale samozřejmě v menším množství.

Při každém dalším vaření budete určitě i odvážnější a začnete ho chmelovat a dochucovat. Postupem času se dostanete do další fáze a budete už nejen sobě, ale i svým přátelům vařit světlé, tmavé, svrchně i spodně kvašené, pšeničné, hořké…

Domácí piva mají úplně jiné vlastnosti než většina piv z malých nebo velkých průmyslových pivovarů. Pokud si chcete výrobu piva zatím jen vyzkoušet, ale věnovat tomu jen minimum času a mít přijatelné finanční náklady, je pro vás ideální minipivovar s koncentráty australské společnosti Coopers. Koncentráty jsou v několika příchutích a uvaříte si z nich světlá i tmavá piva ve stylu klasického českého ležáku, případně piva belgického, německého nebo anglického typu…

Ještě před prvním vařením si ale určitě prostudujte základní informace o pivovarnictví, dejte dohromady výbavu, kupte suroviny a najděte si jedno volné odpoledne, které výrobě piva obětujete.

Domácí pivo je jiné – přesvědčíte se o tom sami, až budete to svoje ochutnávat.

Uvařte si pivo s námi!

Obrázek Obrázek Obrázek

Domácí vaření piva z koncentrátů

Domácí pivo ze sladových výtažků

Domácí piva ze základních surovin

Obrázek Obrázek Obrázek

Seznam pivovarů

Přehled pivních akcí

Minipivovar Coopers s koncentráty